Jentetweens

JENTETWEENS

Jentetweens er for jenter i 5-8 klasse. Vi møtes hver mandag fra kl. 14.30-15.30 i tweensrommet (inngang bak kirken). Dette er et drop-in tilbud der deltakerne gjerne kan ta med seg venninner i klassen.

Hva gjør vi på jentetweens? Det første vi gjør er å sette oss godt til rette i sofaen og lage en kopp kakao med krem. Deretter starter vi på spennende samtaler. Enten spiller vi samtalespillet «Between» eller så skriver vi egne spørsmål på lapper, og bruker disse som utgangspunkt for samtale. Vi er innom temaer som har med hele livet å gjøre, som vennskap, familie, mobbing, kropp, krig, fred, tro og tvil. Hver samling avsluttes med bønn. Det er frivillig om man vil be høyt eller ikke.

Vi ønsker at jentetweens skal være en møteplass i kirken der jentene får jobbe mer i «laboratorium» enn kun å få «undervisning». På Jentetweens skal lederen lytte og snakke med jentene, og ikke bare snakke til. Her undres det masse, og meninger testes opp mot hverandre. Dette skal være et trygt sted, og vi snakker om at det som deles her ikke skal spres videre.

Det koster kun 50 kr pr. år å være medlem i Jentetweens.

Barne- og ungdomsarbeider Marie Kvalbein-Olsen er leder.